”I mellemtiden er Palle Jensen også kommet ind til Aarhus Midtby. Han har fået parkeret sin bil i Christiansgade og er nu på vej mod Magasin, Store Torv og så Bispetorvet, og han har tænkt sig at bruge den tid, det kommer til at tage. Men han behøver ikke vente længe…”
Klip fra ”Livsfarlige gener”.

210609 Tania Clausager forfatter

Kulisserne i Tania Clausagers ny krimi er velkendte for aarhusianere. Som tidligere kriminalreporter på Århus Stiftstidende formår hun desuden at krydre sine historier med troværdige indtryk af, hvad der rører sig hos politiet og i byens kriminelle miljøer.


”Livsfarlige gener” er Tania Clausagers anden krimi, der netop er udkommet. Den første hed ”Attack Aarhus”. I samme serie er der planlagt i alt fem bøger. Lige nu sidder Tania hjemme i Skødstrup og skriver på 3’eren.
Det er der blevet bedre tid til, da hun netop er sprunget ud som forfatter på fuld tid. Fra Tania blev færdiguddannet, har hun været ansat som journalist på Aarhus Stiftstidende, kun afbrudt af et par år som redaktionschef på Aller Press i København. Da familien trak, gik det retur til Århus Stiftstidende, hvor hun især har arbejdet med kriminalstof. Men her til sommer sagde hun altså op for at skrive bøger på fuld tid.

”I kraft af min baggrund ved jeg noget om arbejdsgangen både hos politiet og i de kriminelle miljøer,” fortæller Tania. ”Jeg ved, hvordan de kriminelle tænker og taler, og hvordan politiet i dag også benytter droner, sociale medier og internationalt samarbejde. For eksempel greb FBI for nylig telefonen og ringede til Aarhus Politi, hvorefter fire mænd blev anholdt med en sending våben på en rasteplads ved Ejer Bavnehøj.”
I starten af Tanias krimiserie, der er for voksne, er hovedpersonen, der hedder Sander, kun 13 år gammel. Jeg spørger, hvor realistisk det så lige er? ”Jamen, det er slet ikke urealistisk,” svarer Tania. ”Sander er inspireret af min nevø. Han var 13, da jeg begyndte på serien, og han sendte mig dengang sms’er om kriminalitet rundt i byen. Også om ting, jeg som journalist intet havde hørt om. Han fandt det på de sociale medier. Politiet ansætter da også selv folk uden politimæssig baggrund, hvis de kan bidrage med den slags.”

Uden at røbe for meget, kan vi afsløre, at der venter Sander en karriere indenfor politiet. Og det bliver næppe i færdselsafdelingen.

Tekst og foto Thomas Nykrog

 Læs flere artikler her

Vi anvender cookies for at sikre dig en bedre service på vores websted, og indsamle ikke personlige brugsoplysninger. Ved accept tillader du os at anvende cookies.