Ferien er slut, hverdagen er i gang, og børn og unge går, cykler og ruller på skateboard til og fra skole. Det vrimler med børn og unge, forældre og biler på skolevejene.

Flere børn transporterer sig selv i skole, svares der i en Epinion undersøgelse, og jo ældre børnene er, jo oftere tager de turen alene. Det er positivt for trængslen på veje og stier. Men, desværre involveres de ældre børn oftere i en ulykke, og det fortsatte fokus på børn og altså også teenagere i trafikken er vigtigt.

Trygfonden fortæller, at forældre har stor indflydelse på teenageres holdninger til trafik, og trods himmelvendte øjne så lyttes der, når der igen-igen tales trafik og om, at mobilen er i tasken når man færdes på stier og veje.

Se mere på sikkertrafik.dk. Her er også råd til at hjælpe en hjelm-løs.

I Skødstrup tvinges cyklister ofte ud på vejbanen på grund af parkerede biler på cykelsti eller ind over fuldt optrukne streger (cykelsti på den nordlige del af Grenåvej). Standsning er forbudt fra torvet til SuperBrugsen og derefter, indtil bakken, er der ingen standsning kl. 8 – 18.

Pas på jer selv og hinanden derude.

Af Inger Thranholm, formand for Skødstrup Fællesråd

 Læs mere i 8541 -dit lokale blad (september 2019)

Vi anvender cookies for at sikre dig en bedre service på vores websted, og indsamle ikke personlige brugsoplysninger. Ved accept tillader du os at anvende cookies.